Shruti: meditatieve concerten

Shruti betekent ‘openbaring’

Bezetting: Johannes: gitaar, Komalta: tanpura. Yashodhara: zang, harmonium, srutibox, tanpura

Duur: ruim een uur. Toegang: op donatie basis.

Dit concert wordt gespeeld in het rijk van ruimte en stilte. Als je je na afloop rustig en onbegrensd vol liefde voelt, Dan ben je aangeraakt door dat wat voorbij het gehoor ligt. Het concert bestaat uit:  Home grown gitaar composities en improvisaties van Johannes, die geinspireerd raakte in een ashram in India en daar prachtige klankvormen vond. Zijn spel wordt begeleid door de Tanpura van Komalta en vrije zanglijnen van Yashodhara. In een van Johannes’ composities wordt hij begeleid door 2 tanpura’s; een mannelijke en een vrouwelijke, wat hele bijzonder ruimtelijke klank trillingen geeft.

De zang van Yashodhara is geinspireerd op eenwenoude rags uit de Dhrupad traditie.  Het zijn tempelliederen, die de olifantengod Ganesha,  de liefdesgod Krishna en  de Godin van wijsheid en vokale expressie Saraswatti aanroepen. Begeleid door tanpura, srutibox en gitaar.

Shruti is in het proces van een cd te maken: ‘On Wings of Wonder’. Wil je hierover ge├»nformeerd worden, stuur dan een email naar Jluttik@yahoo.nl we houden je op de hoogte. Ook vind je informatie over de komende concerten en cd’s op de website www.zingeninovergave.nl onder kopje ‘Shruti Concerts’ ‘.

Verder is er een donatiebox, als je je waardering wilt uitdrukken en ons werk  wilt ondersteunen. Dank bij voorbaat.


Over Tonke

All I can do is sing I sing you the trees the birds the sun and the moon and the sea and I am I am Iam
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.