Tanpura Classes

Tempelliederen zingen met de tanpura

De lessen geven je een  nieuwe ervaring van Indiase gevoels- toonladders en van een hele nieuwe wijze van zingen.

De klanken zijn door Muni’s en Yogi’s  (wijzen en zieners) in diepe meditatie gehoord, en uit het heelal ‘geplukt’, waar ze resoneren in de fijnste meest subtiele trillingslagen van de kosmos EN op dezelfde manier in ons lichaam!

AUM getekend door een kind

Het chanten of reciteren van de klanken harmoniseert de lichaamscellen, die ontvankelijk zijn voor trillingen, omdat ze voor een groot deel uit water bestaan. Gebeden en rituelen hebben met deze zang een helend effect. Een tempellied kun je in 10 lessen zingen. Het thuis oefenen van de klankmeditaties ‘hoort’ er vanzelfsprekend bij.

Tarieven en lokatie:

Een kennismaking les kost € 35,- euro in Mijdrecht.

De ’tanpura- met- zang’  lessen kosten € 45,- euro per uur in Mijdrecht. De betaling geschiedt vooraf voor een serie van 10 lessen. Losse lessen worden niet gegeven.

Meenemen: Eigen instrument niet noodzakelijk. Een A4 schrift of klapper. Een potlood en gum. Sloffen of dikke sokken.

 

 

 

 

De tanpura lijkt een eenvoudig te bespelen instrument: je hoeft alleen maar telkens weer met je vinger langs de snaren te gaan. Dat kun je heel snel leren. Maar juist in die eenvoud schuilt ook de moeilijkheid: als je onrustig bent, of slordig of gehaast, dan hoor je dat onmiddellijk terug in je spel. De Tanpura weerspiegelt haarfijn jouw stemming. Het stemmen van de Tanpura is jezelf  harmonisch afstemmen. In de klassen zing (soneer) je mee met de klanken van de tanpura, je lichaamscellen komen in beweging en de chakra’s worden kosmisch uitgelijnd en geheelt.