Harmonium Lessons

Jezelf leren begeleiden op het harmonium?

Dat kan! Je kunt het voor jezelf doen, maar je kunt ook groepen gaan begeleiden op het harmonium bij het mantra zingen. Life muziek geeft altijd een Astra dimensie. Ook kun je langzaamaan je eigen repertoire opbouwen en zelfs je eigen mantra’s op muziek zetten, met eigen akkoorden en improvisaties op het harmonium.

Hoe: Maak een afspraak voor een kennismakingsles in Amsterdam op maandagen of in Mijdrecht op woensdagen. Daarna heb je de mogelijkheid om een cursus van 10 lessen in te plannen. Mocht je op maandag of woensdag niet kunnen, dan misschien wel in het weekend.

Tarieven en lokatie:  Individuele lessen worden na een kennismakingsles gepland voor een cursusduur van 10 lessen. De betaling geschiedt, na ontvangst van een factuur, vooraf.

Een kennismakingsles kost € 35,-                                                                              De Cursus van 10 lessen in Amsterdam op maandagen ( 2x per maand) € 545,-                                              De Cursus van 10 lessen in Mijdrecht op woensdagen. ( 2 x per maand) € 495,-                                                                       De prijsverschillen tussen Mijdrecht en Amsterdam worden bepaald door reis-en parkeerkosten.

  • Deelname: Schrijf je in via de pagina Inschrijving
  • Informatie: bel of  of mail of app, zie   Contact

Inschrijven via deze link[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wat:
Het harmonium is van oorsprong een instrument uit de UK, dat door India ontdekt en geadopteerd werd, tijdens de Britse bezetting. Het diende van meet af aan als begeleidings instrument van mantrazang. De lange tonen, die met een blaasbalg door de rietjes worden gepompt geven een rijke, vaak warme klank, vol boventonen.

Hoe: Het bespelen van het harmonium is niet moeilijk. Je speelt alleen met de rechterhand, of als je links bent, met de linkerhand. De andere hand pompt de blaasbalg heen en weer.
Het is heerlijk zingen met het harmonium. De klank lijkt een beetje op een trekharmonica, maar is zoeter.
In 1 of 2 cursussen van 10 lessen kun je jezelf al begeleiden met het mantrazingen.

Procedure: Na een proefles committeer je je aan een serie van 10 lessen, in een planning van eens in de 2 weken. Je leert iedere les een paar nieuwe mantra’s te begeleiden. Er is keuze uit wel meer dan 200 mantra’s en liederen. De moeilijkheidsgraad graad van het spelen loopt met iedere nieuwe les een beetje op. Er wordt rekening gehouden met wat je aan kan.  Ook met je smaak en voorkeur van mantra’s en liederen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Harmonium huren: Heb je zelf (nog) geen instrument? En wil je een paar maanden uitproberen of harmonium spelen iets voor jou is, dan zijn er lesharmoniums beschikbaar tegen betaling van een borg van € 300 euro en een huurbedrag van € 20 euro per maand. Je mag het instrument mee naar huis nemen om erop te oefenen.

Huisregels voor het volgen van  individuele lessen.
Alle individuele lessen worden, na een proefles, vooraf betaald voor een cursusduur van 10 lessen. De betaling vindt plaats voor aanvang van de eerste les, na ontvangst van een factuur.

De lessen worden in overleg eens in de 2 weken gepland en gereserveerd. Mocht je om welke reden dan ook op de gereserveerde datum niet op les kunnen komen, dan heb je de mogelijkheid om die les online te volgen. Je dient daarvoor dezelfde week nog een afspraak te maken. Wil je daar geen gebruik van maken, dan komt die les te vervallen.

In geval van overmacht, zoals ziekte en/of sterfte van directe naasten, vervalt jouw les niet en kun je zodra dat mogelijk is, een nieuwe les aanvragen.

Tips: Kom op les met losse kleding, zonder parfum/ after shave. Gaarne sloffen of dikke sokken meenemen. Je krijgt kruidenthee aangeboden.

Kom op tijd op je les. De lessen zijn meestal kort op elkaar gepland met name in Amsterdam. Als je te laat komt, om wat voor reden ook, dan verlies je je eigen lestijd.

Lokaties:

Mijdrecht.   Grondzeiler 28, 3642AM

Amsterdam. Voormalige Stadstimmertuin 77, 1018 ET