Advaita Vedanta retraite

WIJSHEID VAN DE RISHI’S:

Zondagavond 7 oktober tot zaterdagochtend 13 oktober 2018

Vedanta onderricht, mantra zang, Tai Chi en Qigong, klank meditatie, rust en stilte, natuurwandelingen, heerlijke vegetarische maaltijden.

We gaan kijken waar ons leven soepel loopt en waar ’t niet soepel loopt,
En… wat we kunnen doen om dat simpel te verbeteren.

De kennis van de Vedanta wordt in deze retraite toepasbaar op het dagelijks leven, doordat het inzicht geeft in je doen en laten.  Als je iets in jezelf herkent geeft dat ruimte. En meteen blijdschap.

Als je blijheid voelt ontstaat er een lied in je hart. Je hart uitzingen hoort bij deze retraite. Of je wilt  stil blijven zitten. Stilte hoort bij deze retraite. Geen opgelegde stilte, maar een innerlijk luisteren naar je stille zelf, zo intiem.

Voor de teachings gebruiken we het boekje ‘Inleiding tot Vedanta’ van Swami Dayananda. Dit boekje, ons studiemateriaal, is een inleiding op de Advaita Vedanta: de non-dualiteit. Dit boek geeft aan dat het toch kan: gelukkig zijn!!

Teachers: Diederik Samplonius en Tonke Kuijt.                                Plaats: Savita, Sauerland Duitsland www.savita.nl

Als je belangstelling hebt, kom dan op de informatiemiddag zaterdag 1 september van 1400-1600 uur. Aanmelden graag per app, email of telefoon.

Kosten voor de retraite week:  570,- euro. Dit bedrag is inclusief 6 nachten verblijf en maaltijden op Savita, de begeleiding van 2 gekwalificeerde teachers en studiemateriaal. (boek ‘Inleiding tot Vedanta’)
Aantal deelnemers maximaal 10.

Inschrijving geldt vanaf de binnenkomst van de aanbetaling ad €70,- en na ontvangst van het inschrijfformulier, dat je via de website zingeninovergave.nl kunt versturen.
De aanbetaling ad € 70,- over te maken op bankrekening NL84INGB0002601018. t.n.v A.Kuijt te Mijdrecht o.v.v. aanbetaling Savita hersft retraite ’18. Het overige bedrag ad € 500,- gaarna contant betalen bij aanvang van de retraite. Er is een pinautomaat op loopafstand van Savita.

Het is mogelijk om eerder te komen en/langer te verblijven op Savita. Dit kun je zelf afspreken met Savita.
Je hebt je eigen kamer met douche en wc, die je schoongemaakt achterlaat bij vertrek
En op toerbeurt doe je mee met de afwas. De maaltijden zijn overheerlijk en vegetarisch.
Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en er zijn regelmatig carpool aanbiedingen op de website van Savita.

Diederik en Tonke bestuderen de oude geschriften van de rishi’s. ( wijzen )

Vedanta studie door Tonke en Diederik

Studie van Vedanta door Tonke en Diedik

Wens je nog meer informatie over deze week, lees dan verder.

Waar gaat deze week over?

Ik ben niet ongelukkig, maar toch…..
Ken je dat ook, dat gevoel dat er ergens iets ontbreekt?
Dat je denkt: Als dit nou zus of zo zou zijn en als hij/ zij nou dit of dat had gedaan….dan zou ik tevreden zijn.
Dit heet Desire, verlangen en wat er ook gebeurt, altijd blijft er ergens een desire.

Veel spirituele traditities zeggen dan ook dat de desires het probleem zijn en dat je die moet opgeven, dat zou dan de oplossing zijn.
Mooi gezegd, maar is niet de wens om desires op te geven zelf weer een desire?
Gaat dus niet werken.

Veel praktischer is de eeuwenoude wijsheid van de Indiase rishis in de Vedanta.
Vedanta heeft het niet over opgeven van desires, maar onderzoekt waar ze vandaan komen.
Of beter nog het geeft mij een instrument om dat voor mijzelf te doen
In plaats van mij een lekker maal voor te zetten maken ze van mij een chef kok die zijn eigen maaltijden klaar kan maken
Dit is wat wij bieden in deze retraite, een introductie in de Vedanta, het kookboek voor ons innerlijk.

Naast de Vedanta is er een belangrijke plek voor expressie met nadruk op zang en daarnaast meditatie in de vorm van Tai Chi/Qigong en in de middag gelegenheid om te wandelen in de prachtige omgeving.
Dit holistische geheel bieden we je aan.

Diederik heeft een jarenlange ervaring in Vedanta en Tai Chi.
Tonke heeft haar levenlang mantras gezongen en is de oprichtster van Vrindavan Muziek College en van Zingen in Overgave. Beiden hebben hun advaita vedanta kennis ontleend aan o.a. hun veelvuldig studiebezoeken aan India.