Zangcursussen: Moeiteloos Zingen

♥ Winter en voorjaar 2019 

‘Moeiteloos zingen’
Singing@ease

 1.  Beginners cursus moeiteloos zingen’
 2.  Vervolg cursus ‘moeiteloos zingen’
 3.  ZANGdagen.                                                                                                                      

‘Moeiteloos zingen’ is een zangscholing, die de zang organen weer vrij en gezond maakt en blijheid van het natuurlijk zingen geeft.

Wat leer je in de beginners cursus?
Gronding, klank- en toon kennis, de organische ademhaling, resonantie kennis en beoefening, oefeningen om de keelholte vrij te maken, chakra yoga, uitdrukken van jouw unieke klank, visualisatie.

Het bijzondere aan de organische Werbeck methode is, dat je leert om je lichaam en stem te openen als instrument voor universele  klanken, met verwondering als openende kracht.

Waarom?
Eigen ruimte durven nemen met je stem werkt bevrijdend. Daarin gesteund te worden door leiding en groep is super fijn!                       Ook kun je iets doen aan heesheid, of aan een krakende, schrille of gespannen stem.

Hoe?
Middels de bron methode van bewust aanwezig zijn, liefdevolle aandacht, en organische technieken.

Wanneer start de beginners cursus?
6  zaterdag ochtenden in winter 2019

 • zaterdagen 12 en 19 januari, 9 en 23 februari, 9 en 23 maart van 10.00-13.00 uur. Inloop 10.00 uur met koffie en thee. Begin cursus 10.30
 • er is een pauze van 15 minuten tussendoor met thee

Op 5 januari van  10.00-12.00 uur is er een open kennismakings ochtend voor een ieder die kennis wil maken met de stemonthullings methode van Werbeck.

Belangrijke informatie:

 • Aanvang: van 10.30 – 13.00 uur. Inloop vanaf 10.00 uur.
 • Locatie: Mijdrecht. Bij inschrijving ontvang je een welkomsmail met het adres en andere info.
 • Deelname: Schrijf je in via de pagina Inschrijving
 • Informatie: op deze website zie  Contact
 • Bijdrage: de gehele cursus kost €180,-incl. thee en koffie, lesmateriaal,  en 3 van de gezongen mantra’s van Tonke Kuijt per mp3 toegestuurd.
  Gelieve het bedrag in één keer contant te betalen of per keer €35,- contant te betalen vóór aanvang van de cursus ochtend.
 • Inhaal ochtenden zijn alleen mogelijk in geval van onvoorziene  nood situaties in het najaar van 2019. De planning voor de najaars cursus wordt begin september bekend gemaakt op deze website en in de nieuwsbrief.
 • Meenemen: sloffen/ warme sokken, losse kleding, in de winter warme omslagdoek, geen strakke broeken of ceinturen. Gelieve geen parfum te gebruiken in de lessen i.v.m. mijn allergie.
 • groepen zijn klein, tot 6 mensen. Er wordt van je verwacht dat je huiswerk maakt. Zowel theorie als praktijk.

Inschrijven via deze link

‘Moeiteloos zingen’
Singing@ease

Vervolg Cursus 

( nog in planning)

4 zondag en/of zaterdag ochtenden in maart en april en mei van 10.30-13.00 uur in Mijdrecht. Inloop vanaf 10.00 uur met koffie en thee. Er is een korte pauze tussendoor.

Wat wordt behandeld? 

We leren in deze cursus onze klanken te verbinden vanuit onze aardse groeikracht met de kosmos. Met de Werbeck methode.

Bijdrage: € 130,00 voor de hele cursus, incl. koffie, thee, lesmateriaal en 3 geluidsfiles van mantra’s van Tonke Kuijt, die we behandelen. Je kunt ook per keer vooraf contant € 25,00 betalen.

Aanmelding via inschrijfformulier en aanbetaling van 20 euro.

Kleine groep, max 10

‘Moeiteloos zingen’
Singing@ease

ZANGdagen

Voor deze dagen is geen ervaring nodig met zingen.Deze dag biedt een toegankelijke kennismaking met de Werbeck zang methode uit haar school voor stemonthulling.

Het hele lichaam wordt hierbij betrokken. Het is zowel een dynamische dag vol expressie als een meditatieve dag om tot jezelf te komen in een fijne gronding.

Programma: 10 uur inloop met koffie en thee.

10.30-11.30: ochtend programma met gronding, ademhaling, klankmeditatie en resonantie beoefening.

11.30-11.45: korte drink/toilet pauze

11.45-12.45: zang sessie 1 met mantra’s uit verschillende tradities. Thema: liefde en troost.

12.45-13.45: lunch pauze met soep. Je neemt je eigen boterhammen mee. Er is een mooie wandeling mogelijk in de omgeving met daarna thee.

14.00-14.30: Dans en zang

14.30-15.30: zang sessie 2 met mantra’s uit verschillende tradities. Thema: zelf liefde.                             Afsluiting met Gayatri Mantra.

1600 uur: Sluiting met cd uitreiking.

 • Data: zondag 3 februari, 3 maart, 31 maart, 12 mei 2019.
 • Tijd: 10.00-16.00 met koffie en lunch pauzes.
 •  Plaats: Mijdrecht nog nader te bepalen adres.
 • Bijdrage: € 75,00 incl. koffie, thee, les materiaal en 1 ‘mantrapower’  cd van Vrindavan Music College. Voor mensen met gering inkomen kan 30 % korting worden gegeven. Mocht ook dat niet lukken kom dan zingen en geef iets terug in natura.

Tonke heet je WELKOM!!!